Epileren met touw

Epileren met touw

Epileren met touw is een techniek om onzichtbare haartjes te verwijderen en een techniek waarmee de meest strakke wenkbrauwen op een snelle manier gecreëerd kunnen worden. Het is een hele oude techniek die stamt uit de tijd van Cleopatra en wordt ook wel de oosterse techniek genoemd. Het is een makkelijke en zeer effectieve oplossing om van ongewenste (gezichts) beharing af te komen. Epileren met touw is een techniek waarmee haartjes weggehaald worden, meestal bij de wenkbrauwen maar ook wel bij de boven- en onderlip, wangen en kin. De naam is afgeleid van het katoenen touwtje dat gedraaid wordt en waarmee de haartjes er vanaf de wortel uitgetrokken worden.

In het Engels wordt het ‘threading’ of ‘tying’ genoemd en in het Arabisch ‘khite’.

Epileren met touw

Alle donshaartjes worden door de draaiende beweging meegenomen. Geen wax die de huid eerst verwarmd of uitrekt en de elasticiteit van de huid kan verminderen. Dit is een perfecte, zeer goede efficiënte methode om langdurig van ongewenst haar af te zijn.

Het epileren met touw wordt hedendaags nog steeds in veel Oosterse culturen gebruikt voor de verwijdering ongewenst lichaamshaar.

Doet het pijn?

Het verschilt natuurlijk per persoon. De ene persoon zal zeggen dat het geen pijn doet en de ander ervaart misschien pijn. Als je het de eerste keer laat doen zul je waarschijnlijk wel pijn voelen, maar die pijn is vergelijkbaar als je het met een pincet zou doen. Bij de volgende keren zal je minder pijn voelen.

De voordelen:

  • het brengt wenkbrauwen beter in vorm
  • het werkt sneller, dan de pincet
  • het is beter voor de huid dan de harsmethode
  • het verwijdert alle donshaartjes, zonder dat het haargroei versnelt of de structuur van het haar dikker maakt.